AsiaXpress

Track AsiaXpress Shipments

 +60322672260      [email protected]       http://www.asiaxpress.net.myAsiaXpress ialah anak syarikat Pos Malaysia Berhad yang menyediakan penyelesaian perkhidmatan kurier antarabangsa untuk pelanggan korporat. Dengan pengalaman lebih dari 175 tahun, Pos Malaysia menjadikan AsiaXpress sebagai syarikat yang dipilih pelanggan di Malaysia. AsiaXpress mempunyai lesen kurier dan perakuan dari Kementerian Kewangan. Syarikat ini memastikan barang dihantar sampai ke destinasi atau titik terdekat penghantaran.

Perkhidmatan yang disediakan AsiaXpress di antaranya ekspres antarabangsa dan ekspres domestik. Penghantaran ekspres antarabangsa menyediakan perkhidmatan kurier ke lebih dari 220 negara di seluruh dunia. Kepakaran dalam perkhidmatan syarikat ini memastikan penghantaran dapat dibuat dari pintu ke pintu dari tempat pengambilan sampai titik penghantaran.

Perkhidmatan ekspres antarabangsa juga dibahagikan kepada beberapa jenis iaitu Priority Xpress untuk penghantaran segera dalam masa sesingkat mungkin; Economy Xpress, penghantaran cepat dalam masa transit standard dengan harga berpatutan; Inbound Xpress, pengambilan balik dari destinasi antarabangsa dan akan dikenakan kepada akaun pelanggan di Malaysia, dan Diplomatic Xpress khas untuk penghantaran beg diplomatik dari pintu ke pintu.

AsiaXpress juga menyediakan penghantaran Standard Domestic Express yang menawarkan penghantaran ekspres domestik standard untuk penghantaran pintu ke pintu ke bandar-bandar utama di Semenanjung Malaysia dalam masa 24 jam. Sedangkan penghantaran ke bandar-bandar utama di Malaysia Timur boleh dibuat dalam masa 48 jam.

Ada juga perkhidmatan Time Certain Service (TCS) atau penghantaran sebelum waktu tertentu di hari kerja berikutnya untuk bandar-bandar utama di Semenanjung Malaysia dan Same Day Delivery (SDD) untuk dokumen di bandar-bandar yang telah ditetapkan di Malaysia. Khas untuk bandar Putrajaya, AsiaXpress menyediakan perkhidmatan penghantaran di hari yang sama dari Lembah Klang ke Putrajaya atau Cyberjaya.