Toll Express

Track Toll Express Malaysia

 +60333222800      http://www.tollgroup.com/my/malaysiaToll Express dimulakan oleh kerja keras seorang peneraju, Albert Toll di Newcastle, Australia, pada tahun 1888. Mulanya ia mengangkut arang batu dengan kereta dan kuda. Dari pekerjaan sederhana ini, sebuah syarikat pengangkutan ditubuhkan. Pada tahun 1958, ketika kematiannya di usia 95 tahun ia mempunyai satu armada trak yang ada di lima lokasi.

Perniagaan yang diasaskan oleh Albert Toll dibeli oleh National Mineral, seterusnya dimiliki oleh Peko Wallsend. Di bawah Wallsend, Toll dibangunkan menjadi syarikat penerbangan nasional. Pada tahun 1986, Toll mengembangkan perniagaan menjadi syarikat pengangkutan kecil yang berada di kedudukan strategik.

Di tahun 1993, Toll tersenarai ke dalam Bursa Saham Australia. Selepas itu, Toll memulakan operasi untuk penghantaran logistik hujung ke hujung yang lengkap. Dalam perkembangannya, di tahun 2014 syarikat ini telah mempekerjakan 40,000 kakitangan di lebih dari 1,200 lokasi di 50 negara. Dengan sokongan Japan Post, pada tahun 2015 Toll beribu pejabat di Melbourne dan rasmi menjadi bahagian dari syarikat tersebut.

Antara perkhidmatan yang disediakan ialah pengangkutan dan penghantaran. Toll melayani penghantaran dokumen atau bungkusan kecil, pukal, hingga infrastruktur dan rangkaian global merentasi negara dan benua.

Perkhidmatan logistik dijalankan dengan rantaian bekalan yang canggih dengan pengangkutan khas ke seluruh dunia. Syarikat ini juga mengendalikan penghantaran ekspress untuk dokumen dan alat ganti kritikal serta bekalan perubatan.