DHL Express

Track DHL Express Shipments

 1800-888-388      http://www.dhl.com.my/DHL Express merupakan perkhidmatan penghantaran ekspres dan antarabangsa dari pintu ke pintu di bawah DHL. Perkhidmatan ini mempunyai rangkaian luas untuk memastikan barang dihantar dengan cepat dan selamat. Syarikat ini diasaskan pada tahun 1969 dan kini menjadi syarikat logistik terkemuka dunia. Operasi syarikat ini dikendalikan oleh 400,000 kakitangan di lebih dari 200 negara. Dalam setahun, DHL mengendalikan sekira 1,614,000,000 bungkusan untuk dihantar ke alamat penerima.

Perkhidmatan yang disediakan oleh DHL meliputi penghantaran dokumen dan bungkusan untuk alamat tempatan dan antarabangsa, penghantaran logistik melalui udara dan laut darat dan jalur kereta api ke seluruh kawasan Asia dan Eropa.

DHL mempunyai perkhidmatan penghantaran dan penyelesaian logistik serta pengangkutan yang terbukti mampu membantu perniagaan di seluruh dunia. Di Malaysia, DHL mempunyai beberapa divisi seperti DHL Express, DHL eCommerce Solutions, DHL Global Forwarding, dan DHL Supply Chain.

Untuk keperluan penghantaran e-dagang, DHL menyediakan perkhidmatan logistik e-commerce. Perkhidmatan ini membolehkan anda lebih berjimat dan tenang kerana DHL memberikan servis yang boleh dipercayai dengan pelepasan komersial.  Penghantaran e-dagang yang boleh dibuat meliputi penghantaran antarabangsa dan penghantaran tempatan.

Untuk setiap perkhidmatan, DHL menyediakan kemudahan penjejakan dalam talian supaya pelanggan mengetahui kedudukan bungkusan atau dokumen yang dihantar.