ABX Express

Track ABX Express Shipments

 +60377116688      [email protected]      http://www.abxexpress.com.myABX Express ditubuhkan pada tahun 1984 di Labuan. Setelah lebih dari 35 tahun beroperasi, syarikat ini telah mempunyai 950 lebih kenderaan untuk penghantaran harian ke seluruh Malaysia serta lebih dari 100 cawangan di seluruh negara.

Untuk menjalankan urusan operasi harian, penyedia perkidmatan kurier ini digerakkan oleh 1,500 lebih staf terlatih. Syarikat milik Bumiputera ini membuktikan mampu memberikan perkidmatan penghantaran yang berkualiti dengan harga berpatutan setanding dengan syarikat lain.

Syarikat ini bergabung dengan Kerry Group sejak tahun 2016 dan pada tahun 2018 keseluruhannya dimiliki oleh Kerry Logistic Network (KLN). Fokus syarikat pun mula diarahkan untuk meningkatkan penguasaan pasar di segmen B2C, khasnya pasar e-commerce untuk meningkatkan penguasaan di segmen B2B.

ABX Express berkomitmen menyediakan penghantaran cepat dalam masa yang pantas dari satu lokasi menuju destinasi. Perkhidmatan penghantaran cepat dan dari pintu ke pintu untuk dokumen dan bungkusan dapat dibuat secara domestik dan antarabangsa ke 200 negara di seluruh dunia.

Antara perkhidmatan tersedia ialah muatan kargo dan perkhidmatan penghantaran dari pintu ke pintu. ABX Express memberikan pilihan penghantaran jalan darat atau udara ke destinasi yang anda inginkan.

Kini, status penghantaran barang atau bungkusan dapat disemak secara online. Dengan adanya khidmat pelacakan dalam talian, anda tak perlu mengagak bila barang akan sampai kepada penerima. Track ABX Express secara dalam talian dapat anda buat dengan memasukkan nombor resi ke ruang yang tersedia di artikel ini.