J&T Express

Track J&T Express Shipments

 1300-80-9000      [email protected]      http://www.jtexpress.myJ&T Express ialah salah satu syarikat ekspedisi  popular di Malaysia yang ditubuhkan pada tahun 2015 di Indonesia. Syarikat yang mempunyai tagline “Express Your Online Business” ini menggunakan database automatik di Indonesia dan Singapura.

Semula syarikat ini bernama J&T dan mula berkembang ke Malaysia dan Vietnam pada tahun 2017. Seterusnya ke Thailand dan Filipina di tahun 2018, Kemboja dan Singapura tahun 2019, dan China tahun 2020. Pada tahun 2018 dan 2019, J&T Express menerima Anugerah Jenama Terbaik Indonesia.

J&T Express beroperasi setiap hari dengan layanan pelanggan yang bersedia 24 jam. Cawangannya tersebar di seluruh Malaysia. Pelanggan J&T Express yang ingin menghantar bungkusan boleh terus datang ke cawangan yang tersebar di seluruh Malaysia. Boleh juga menghubungi pihak kurir supaya mereka mengambil barang terus dari pelanggan.

Layanan yang disediakan J&T Express meliputi penghantaran beberapa bungkusan sekaligus ke satu alamat (multi pieces shipment), penghantaran satu bungkusan hingga berat maksimum 70kg (standard delivery), dan penghantaran bungkusan untuk hari berikutnya (next day delivery). Tersedia pula penghantaran bungkusan dan dokumen ke luar negara (international shipping), penghantaran kargo, pembayaran di tempat (cash on delivery), dan penghantaran barang berat sehingga 1,000 kg.

J&T Express mempunyai sistem pelacakan yang menggunakan teknologi canggih. Jadi, pelanggan dapat mengetahui lokasi bungkusan yang dihantar melalui nombor siri yang didapat semasa penghantaran.