May Express

Track May Express Shipments

1800-22-8831    http://www.mayexpress.com/Syarikat May Express ditubuhkan di Malaysia pada tahun 2017 oleh pengurusan yang diketuai gabungan pakar logistik rentas sempadan. Syarikat ini juga bersekutu dengan Comone Express Malaysia untuk memberikan khidmat penyelesaian logistik bersepadu rentas sempadan.

May Express mempunyai rangkaian cawangan, stesen, dan gabungan yang luas di seluruh negara untuk memberikan perkhidmatan terbaik bagi pelanggan. Untuk penghantaran dan logistik antarabangsa, syarikat ini bekerjasama dengan syarikat penerbangan ekspress asing seperti BEST Inc. dan STO Express.

Perkhidmatan kurier antarabangsa dan domestik merangkumi penghantaran mil terakhir, pengambilan, serta pengumpulan dan pergudangan. Syarikat ini juga secara khusus memberi tumpuan kepada pembeli dan penjual dalam talian di mana mereka melakukan transaksi melalui perkhidmatan kurier.

Skop perkhidmatan yang ditawarkan iaitu penghantaran kurier udara, laut, atau gabungan. Selain daripada itu, May Express juga memberikan perkhidmatan pergudangan, penghantaran ekspres, lori jarak jauh dalam negeri, dan penghantaran e-commerce. Ada juga servis penghantaran bungkusan dan dokumen, operasi mengemas dan menyusun, memindahkan dan menaiki trak, hingga penjemputan dalam negeri.

Dalam operasi pengedaran, May Express mempunyai rangkaian yang merangkumi hab penyortiran dan pengedaran sepanjang 100,000 kaki persegi serta lebih dari 40 van dan trak penghantaran. Syarikat ini pun mempunyai lebih dari 25 stesen, sistem IT dalaman, sistem penjejakan dalam talian, serta aplikasi mudah alih dan pengimbas.