UPS Express

Track UPS Express Malaysia

 1800-1800-88      https://www.ups.com/UPS adalah syarikat penghantaran pakej terbesar di dunia yang dimulakan lebih dari seabad yang lalu dengan perkhidmatan pesanan ringkas. Dengan dipacu oleh teknologi Coyote Logistics pada 2015, UPS mula membuat penghantaran darat dan pengambilan bungkusan di hari Sabtu. Pada tahun 2020, UPS dipimpin oleh seorang CEO perempuan yaitu Carol B. Tome yang menerajui perkhidmatan yang inspiratif untuk kebaikan kolektif.

Ketika ini, UPS telah mempunyai lebih dari 540,000 pekerja yang membantu operasi di lebih dari 220 negara dan kawasan. Lebih dari 24,7 juta bungkusan dihantar setiap hari dibuat oleh syarikat ini di seluruh dunia.

Perkhidmatan yang disediakan oleh UPS meliputi penghantaran antarabangsa dan penghantaran domestik. Untuk penghantaran antarabangsa, UPS menawarkan jaminan penghantaran tepat masa ke seluruh dunia berdasarkan destinasi yang dituju. UPS juga memberikan perkhidmatan nilai tambah bagi penghantaran domestik seperti pengumpulan dan penghantaran barang, pemberitahuan penghantaran, dan pengendalian khas untuk memenuhi keperluan penghantaran pelanggan. Meski begitu, tawaran perkhidmatan nilai tambah berbeza mengikut negara.