DHL Ecommerce

Track DHL Ecommerce Shipments

+60380658032       https://www.logistics.dhlDHL eCommerce ialah salah satu logistik sokongan Shopee yang tersedia di Malaysia. Lebih tepatnya, DHL eCommerce ialah anak syarikat logistik dunia, Deutsche Post DHL Group (DPDHL) yang bekerjasama dengan Shopee Malaysia untuk meningkatkan pertumbuhan industri e-commerce di negara ini. Sejak dilancarkan pada April 2017, syarikat ini berjaya mencatatkan pertumbuhan hingga 600 peratus di Malaysia dan dijangkakan akan terus naik.

Syarikat DHL eCommerce berbeza dengan DHL Express. Perbezaannya terdapat pada jenis perkhidmatan yang disediakan. DHL Express melayani penghantaran cepat antarabangsa, sedangkan DHL eCommerce melayani penghantaran domestik dari Shopee dan Lazada. Perkhidmatan pelanggan DHL eCommerce dapat dihubungi mulai hari Isnin hingga Jumaat, pukul 10 pagi hingga 6 petang di talian +603-2779 2300 atau laman web rasminya.

Syarikat penghantaran ini hanya menerima penghantaran bungkusan atau barang sehingga 30kg. Untuk penjual, perkhidmatan ini memiliki beberapa kelebihan yaitu memungkinkan menghantar pesanan tanpa bayar wang pendahuluan, menggunakan airway bill automatik dari Shopee Seller Center, dan pengiraan kos penghantaran automatik. DHL eCommerce juga menyediakan perkhidmatan bayar di tempat atau Cash On Delivery (COD).

Kos penghantaran menggunakan Track DHL eCommerce yang rendah menjadikannya pilihan terbaik untuk pembeli di marketplace dan masyarakat yang mahu menghantar barang ke alamat domestik di seluruh Malaysia. Anda dapat mengunjungi Premium Service Point DHL eCommerce untuk melakukan penghantaran.