FedEx Express

Track FedEx Express Shipments

 1800-886-363      http://www.fedex.com/my/FedEx Express merupakan anak syarikat kepada syarikat pengangkutan ekspres terbesar di dunia iaitu FedEx Corp. Syarikat kurier dan penghantaran ini sudah terpercaya di seluruh dunia. Syarikat ini mampu beroperasi menghantar barang dan dokumen ke setiap alamat di Amerika Syarikat dan lebih dari 220 negara dan kawasan lain di dunia. Sebagai syarikat penghantaran terbesar di dunia, FedEx Express memiliki rangkaian udara dan darat global untuk mempercepatkan penghantaran.

Operasi FedEx Express dimulakan pada tahun 1993 sedangkan operasi logistik telah dijalankan sejak tahun 1989. Hari ini, FedEx disokong oleh lebih dari 890 kakitangan dan 216 kenderaan pengangkutan.

Syarikat ini juga mempunyai pusat utama untuk penghantaran barang berbahaya bagi meningkatkan jalinan hubungan Selatan Malaysia ke seluruh dunia. Melalui perkhidmatan tersebut, pelanggan boleh menghantar barang berbahaya selain bahan letupan Kelas 1 dan barangan radioaktif Kelas 7.Namun, harus dipastikan barang tersebut mematuhi peraturan barangan berbahaya di bawah Persatuan Pengangkutan Udara Antarabangsa (IATA) sebelum dihantar melalui International Priority (IP) dan International Priority Freight (IPF).