Shopee Express

Track Shopee Express Shipments

+60327779222       https://shopeexpress.com.myShopee Express ditubuhkan oleh armada logistik Shopee bagi memberikan perhidmatan pengambilan dan penghantaran barang yang mudah dan terpercaya.

Pada masa ini, Shopee Express menjadi pilihan penghantaran utama semasa pembayaran bagi pembeli di kedai online Shopee. Berat bungkusan yang boleh dihantar menggunakan perkhidmatan ini ialah sehingga 30kg dan hanya di Semenanjung Malaysia sahaja.

Meski begitu, Shopee Express mempunyai beberapa kelebihan iaitu:

  1. Penghantaran Percuma untuk Pembeli di Shopee

Ketika membeli barang dari Shopee, anda boleh mendapatkan promo penghantaran percuma di Semenanjung Malaysia sehingga 3kg. Namun, ini tertakluk kepada syarat minimum perbelanjaan di kedai yang anda pilih dan menggunakan baucar penghantaran percuma semasa pembayaran.

  1. Penghantaran Boleh Dibuat Tanpa Bayaran Pendahuluan

Di Seller Centre, anda boleh mengatur pengambilan bungkusan tanpa harus membayar wang pendahuluan.

  1. Tersedia Label Penghantaran Automatik

Label penghantaran automatik disediakan dari Shopee Seller Centre sehingga tidak perlu menggunakan label dengan tulisan tangan.

  1. Bayaran Dikira Secara Automatik

Kos penghantaran akan dikira secara automatik berdasarkan jumlah dan berat produk apabila pembelian dibuat dari beberapa kedai berlainan.

Proses Penghantaran Menggunakan Shopee Express

Penjual menerima pesanan yang akan dihantar dengan Shopee Express. Selepas itu, penjual akan menyediakan bungkusan mengikut pesanan beserta label penghantaran yang dicetak dari Seller Centre. Pesanan akan dihantar oleh penjual dengan pilihan tanpa bayaran pendahuluan. Selanjutnya, Shopee Express akan meneruskan penghantaran pesanan kepada pembeli.

Setelah bungkusan sampai ke tangan pembeli, Shopee akan melepaskan baki pembayaran pesanan kepada penjual apabila bayaran penghantaran yang ditentukan oleh Shopee Express melebihi anggaran kos penghantaran.

Untuk mendapatkan maklumat tentang kedudukan bungkusan semasa, anda boleh memasukkan nombor tracking dan melacak secara online di sini.