Nationwide Express

Track Nationwide Express Shipments

 +60380733333      [email protected]      http://www.nationwide.com.mySyarikat Nationwide Express ditubuhkan pada tahun 1985 sebagai salah satu syarikat kurier pertama di Malaysia. Disokong oleh 1,100 pekerja, 500 kurier motosikal, dan lebih dari 300 armada kenderaan, syarikat ini memberikan perkhidmatan penghantaran yang cepat dan terpercaya untuk seluruh negara.

Nationwide Express mempunyai 150 cawangan dan ejen yang ada di Malaysia, Singapura, dan Brunei Darussalam, juga bekerjasama dengan syarikat kurier antarabangsa. Hab utamanya yang berada di Shah Alam, Selangor pun mampu menangani lebih dari 40,000 pakej setiap hari.

Perkhidmatan kurier yang disediakan membolehkan mereka membuat penghantaran dalam masa 24 jam di Semenanjung Malaysia dan 48 jam ke Malaysia Timur. Ada juga pengaturan khas untuk penghantaran yang lebih mendesak.

Syarikat ini juga memberikan perkhidmatan penghantaran pra-pesanan dari pengambilan ekspres harian di alamat yang telah diatur pada masa yang telah dijadualkan. Selain itu, Nationwide Express menyediakan perkhidmatan kurier premium untuk diplomat pada hari yang sama di Malaysia. Penghantaran premium turut merangkumi pengambilan lewat dengan mengekalkan penghantaran hari berikutnya dan penghantaran awal untuk bungkusan yang mendesak.

Khas untuk item bernilai tinggi, item dengan keselamatan tinggi, pemenuhan e-commerce, dan pengurusan surat, Nationwide Express mempunyai jabatan khas yang memiliki kepakaran tinggi. Nationwide Express pun menyediakan perkhidmatan pengangkutan untuk penghantaran besar-besaran melalui laut/udara, pergudangan dan pengedaran, serta penyelesaian penghantaran barang pelbagai.