Pgeon Delivery

Track Pgeon Delivery Shipments

 https://www.pgeon.delivery/Pgeon Delivery dikenali sebagai syarikat perkhidmatan yang masih tergolong baharu di Malaysia. Namun, perkembangan syarikat ini sangat pantas. Hanya dalam satu tahun setelah ditubuhkan, Pgeon Points atau outlet mereka telah mencecah lebih dari 3,000 buah di seluruh Malaysia. Jumlah Pgeon Points juga dijangkakan akan bertambah kerana perkhidmatan syarikat ini semakin diminati.

Memasuki pasaran penghantaran dengan kos rendah, pelanggan dapat menghantar bungkusan atau dokumen terus ke alamat tujuan ataupun Pgeon Points terdekat. Perkhidmatan penghantaran yang disediakan Pgeon juga sangat memudahkan penerima. Apabila terlalu sibuk atau terlepas masa kurir menghantar ke alamat anda, anda dapat meminta kurir menitipkan barang di kedai atau farmasi terdekat.

Konsep penghantaran yang dibuat sejak tahun 2017 ini terbukti membuat pelanggan lebih selesa dalam menggunakan perkhidmatan Pgeon Delivery. Untuk masa ini, Pgeon menyediakan dua jenis perkhidmatan dari Pgeon Point iaitu Point to Point (penghantaran dari outlet ke outlet Pgeon terdekat dari tempat penerima) dan Point to Door (penghantaran dari outlet Pgeon ke alamat penerima). Ada juga dua jenis perkhidmatan dari alamat pengirim iaitu Door to Point (penghantaran dari alamat pengirim ke Pgeon Point) dan Door to Door (penghantaran dari alamat pengirim terus ke alamat penerima).